zaterdag 22 juni 2013

Geslaagd!

Afgelopen dinsdag heb ik examen gedaan voor leerling costumière van de MVNN en ... ik ben geslaagd. De lessen volg ik bij Esther van Modevakschool Esther Costa in Leeuwarden. 

Hieronder een impressie van de opdrachten en de kledingstukken die ik voor het examen genaaid heb. Klik op de foto's om ze in het groot te bekijken.

De map met opdrachten die ik in de lessen en thuis gemaakt heb.


De kledingstukken die ik thuis genaaid heb.


Rok voor een volwassene. Het patroon zelf getekend op mijn eigen maten. Een iets gerend rokje met heuppas, steekzakjes en piping en een rits middenachter. De rok is geheel gevoerd.  Zak en piping detail.Rits detail.


Aan de binnenkant een lusje met knoop, zo gaat de rits niet open als ik ga zitten.

Kinderkledingstuk. Een jurkje met pofmouwtjes en mouwkapjes in maat 116. Het patroon heb ik zelf getekend en komt uit het lesboekPofmouwtje en mouwkapje detail.


Het platte kinderkraagje.Op het achterpand een knoopsluiting met twee verschillende kleuren bloemenknoopjes.

Vrijetijdskledingstuk. Een vest getekend op mijn eigen maten. Een ruimvallend vest van joggingstof met rimpeltjes in het voor- en achterpand.  In de zijnaden ronde steekzakjes, sierband op de mouwen en een rits middenvoor. Beleg en capuchonvoering van gebloemde tricot.


Zak detail.

Diploma en cijferlijst.Een hele ervaring en een aantal prachtige cijfers rijker. Ik was alleen aan het begin van de ochtend, voor het mondeling, zo zenuwachtig dat ik de opdracht voor het patroontekenen niet helemaal afkreeg. Vandaar ook die zes. Bovendien ben ik niet een heel snelle tekenaar.Na de diploma-uitreiking kreeg ik nog een handige tip om de snelheid waarmee ik teken beter in de gaten te houden : veel oefenen met de klok of stopwatch bij de hand. Zo krijg je meer inzicht in de tijd die je voor een tekening nodig hebt. Hier ga ik zeker iets mee doen.

Aanstaande maandag is de laatste les voor de zomervakantie. Ik neem alvast de volgende boeken mee, namelijk die voor costumière. Na de zomer ga ik hier mee verder, zodat ik misschien in februari  een volgend examen kan doen.

Nu heb ik eindelijk tijd om aan mijn zomergarderobe te gaan werken. Alhoewel ... als ik zo naar buiten kijk, kan ik beter aan herfstkleding gaan beginnen.

Stand tot nog toe:16 items.

8 opmerkingen:

Jenny zei

Wat leuk om het zo te tonen, knap gedaan!!
Mooie cijferlijst.

Kleding Jetje zei

Mooie cijferlijst! Goed gedaan!

Lilian zei

Gefeliciteerd! Knap gedaan!

jaimie zei

Hallo,

Een dikke proficiat en wees maar trots op jezelf !!

Groetjes, Jaimie

Amarins zei

Gefeliciteerd, wat geweldig dat je dit gehaald hebt. En wat een prachtige kledingstukken heb je gemaakt en zo keurig allemaal. Toppie! Groetjes, Amarins

Mariette zei

Gefeliciteerd, ziet er mooi uit allemaal! Succes met het vervolg!

Juffrouw Tuttebel zei

Van harte gefeliciteerd!

Jos zei

Van harte gefeliciteerd, die is mooi 'in the pocket'!