maandag 23 mei 2011

Berichtje voor Esther/Miss Frodo

Voor Esther: foto's van de Roosfolders en -boeken en patronen. Klik op de foto's om deze in het groot te bekijken.
*
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *

donderdag 19 mei 2011

Sorry!

Sorry! Mijn excuses! Mocht je van mij een mailtje zonder inhoud hebben gekregen, sorry. Ik kan er niets aan doen, ik schijn een virus op mijn computer te hebben dat uit zichzelf mailtjes verstuurt. Mocht iemand tips hebben hoe ik dit virus voorgoed verwijderen kan, dan houd ik mij aanbevolen. Een virusscan heb ik overigens van McAfee, of zijn er wellicht betere?

* Edit: Het 'mailprobleem' is opgelost, ik heb een virus verwijderd en alles werkt weer prima. Wat een opluchting!

donderdag 12 mei 2011

Een nieuwe voorraad ersatzpapier

Vanochtend werd mijn nieuwe voorraad ersatz, die ik via Sancho bestelde, bezorgd. Net op tijd want vorige week gebruikte ik mijn laatste vel. Kan ik eindelijk weer fatsoenlijk patronen overnemen. Leonie nogmaals hartelijk dank voor het organiseren van deze coop.

woensdag 11 mei 2011

Een leuk stapeltje kleding voor mijzelf

Eindelijk eens de tijd gevonden om foto's te maken van de kleding die ik de afgelopen tijd gemaakt heb. Om te beginnen een pyama. Voor de top gebruikte ik het patroon Mareena van Cinderella*Zwergen*Mode en voor de broek het patroon Helgoland van Farbenmix. Omdat ik de Mareena nog niet eerder maakte, heb ik een goedkoop flubbertricootje van 3,- euro gebruikt van De Stoffenkraam. Mareena staat in meerdere variaties op het patronenblad, ik gebruikte hier de tuniekvorm. De Mareena maakte ik in maat 50/52 en de Helgoland in maat xxl. Klik op de foto's om ze in het groot te bekijken.


Nog een Mareena in maat 50/52 gemaakt, nu in de shirtvorm van een tricot uit mijn stoffenvoorraad. Helaas een foutje gemaakt bij het aanzetten van de col. Ik ben van plan om er nog een broek bij te maken, dan heb ik ook weer voldoende pyama's in de kast.


Mareena nummer 3 in tuniekvorm met korte mouwen van een rest nickyvelours. Voor eronder een shirt volgens het patroon Helena van Farbenmix, zonder capuchon en zakken, met halsboordje in streeptricot van Sanetta. De borduurtjes, Flower of Hearts, kocht ik bij Huups.


Even een snel tussendoortje: de Loop, Circleschal, Schlauchschal of hoe je het ook maar noemen wilt, naar een freebook van Farbenmix. Gemaakt van een restantenpakketje dat ik kocht bij Dekkers Stoffen.


Ja, ik weet dat het ééntonig wordt, alweer een Mareena van CZM in tuniekvorm. Gemaakt in een mooie stevige tricot die ik kocht bij Farbenmix. Omdat ik te weinig tricot had, heb ik aan de mouwen een ruitje gezet. Het vlinderborduursel komt uit de serie Asian Garden II van Smila. Bij dit shirt heb ik weer eens mijn cover gebruikt.


Vervolgens maakte ik een Undine van Farbenmix in maat xxl. Dit patroon heb ik al een hele tijd geleden gekocht maar nog nooit gemaakt. Om te testen koos ik een lapje uit mijn voorraad. De halssplit heb ik gemaakt volgens de beschrijving op de blog van Dana/Traumschnitt. Van mij mag deze tuniek wat minder wijd onder de oksels, dit ga ik bij een volgende aanpassen. De lengte heb ik met zo'n 10 centimeter ingekort.


Van tricot die ik in maart kocht op het Stoffenspektakel in Groningen, maakte ik een shirt volgens patroon Bertina van Farbenmix in maat xxl. De hals en mouwen heb ik aangepast naar mijn eigen smaak.


Hieronder nog even een foto van het hele stapeltje.